Suomeksi

Olen kirjallisuudentutkija ja toimin tällä hetkellä Suomen Akatemian tutkijatohtorina kertomuksen tutkimuksen keskuksessa Narraressa. Akateeminen taustani on kiinnittynyt vahvasti sekä Yhdysvaltoihin että Pohjoismaihin: väittelin vertailevasta kirjallisuustieteestä University of Oregonissa vuonna 2020 ja olen sen jälkeen toiminut vierailevana tutkijana Cornellin, Ohio Staten, Uppsalan ja Oslon yliopistoissa.

Olen erikoistunut 1900-luvun yhdysvaltalaiseen ja pohjoismaiseen kirjallisuuteen, modernismiin, ylirajaiseen tutkimukseen, feministiseen / intersektionaaliseen teoriaan, vähemmistökirjallisuuteen, rasismitutkimukseen ja kertomusteoriaan. Minua kiinnostaa kirjallisuus osana oman aikansa kulttuurista ja poliittista kontekstia sekä kulttuuristen representaatioiden mahdollisuus joko vahvistaa tai kyseenalaistaa vallitsevia yhteiskunnallisia valtarakenteita.

Nykyinen akatemiahankkeeni, Musta renessanssi ja sen pohjoiset kytkökset, tarkastelee afrikkalaisamerikkalaisen ja pohjoismaisen kirjallisuuden kytköksiä ja samalla rasismin ja antirasismin kulttuurihistoriaa 1900-luvulla.

Väitöskirjatutkimuksessani tarkastelin 1900-luvun alun modernismin maaseutukuvauksia yhdysvaltalaisten ja pohjoismaisten naiskirjailijoiden tuotannossa ja analysoin, miten naiskirjailijat ottivat osaa aikansa debatteihin koskien esimerkiksi vähemmistöoikeuksia, maahanmuuttoa ja nationalismia.

Minulla on kahdeksan vuoden opetuskokemus Yhdysvalloissa ja Suomessa kirjallisuustieteen, englannin kulttuurin ja pohjoismaisten kielten laitoksilta. Olen opettanut kandi- ja maisteritason kursseja esimerkiksi seuraavista aiheista: yhdysvaltalaisen ja afrikkalaisamerikkalaisen kirjallisuuden historia; Suomen kirjallisuushistoria; ylirajainen modernismi; intersektionaalinen feminismi; empatia kirjallisuudessa; vertaileva elokuvatutkimus; fiktiiviset mielet ja kertomusteoria. Lisäksi olen järjestänyt antirasistisen pedagogiikan kurssin väitöskirjaopiskelijoille ja toiminut pro gradu -tutkielmien ja väitöskirjojen ohjaajana.